όταν ερθει ο σωστόσ άνθρωποσ στη ζωή σου καταλαβαίνεισ γιατί δε δούλεψε με όλους τους άλλους

Λένε πως κάθε φορά που πληγώνεσαι από κάποιον δεν πρέπει να απογοητεύεσαι, γιατί σε προετοιμάζει καλύτερα για αυτό το κάτι καλύτερο που θα έρθει. Είναι γεγονός, αν δε μάθεις πρώτα το άσχημο απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη, από όλες του τις μορφές, δύσκολα θα ξεχωρίσεις μετά το όμορφο και το αληθινό. Γιατί τα άσχημα –οι άνθρωποι που δεν είχαν για εμάς τις καλύτερες προθέσεις– δυστυχώς ή ευτυχώς, κάνανε μπαμ από χιλιόμετρα.

Μπορεί να μην είχαν μια ταμπέλα στο κούτελο που να γράφει: «μη με εμπιστευτείς, είμαι μαλάκας» αλλά τα σημάδια ήταν εκεί τα έβλεπες.

Όπως κι εσύ, έτσι κι εγώ, έτσι κι όλοι μας, δεν ταιριάξαμε με όλους τους ανθρώπους που πέρασαν απ’ τη ζωή μας. Με κάποιους φαινόταν μάλιστα απ’ την αρχή πού θα καταλήξει η ιστορία, οπότε μικρό το κακό, ήσουν προετοιμασμένος.

Σχέσεις τοξικές, σχέσεις τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά, σχέσεις που δεν ήταν καν σχέσεις στην τελική. Ήταν καταστάσεις που ζόρισες, ήταν άνθρωποι πάνω στους οποίους έχτιζες ελπίδες κι όνειρα, ενώ οι ίδιοι την επόμενη στιγμή στα γκρέμιζαν. Άνθρωποι πάνω στους οποίους πίστεψες επειδή είχες την ανάγκη να πιστέψεις, να νιώσεις ασφάλεια, να μαζευτείς.

Εδώ που τα λέμε, ούτε εσύ τους θες όλους. Ήθελες κάποιους ανθρώπους συγκεκριμένους, που πέρασαν σε μία συγκεκριμένη φάση απ’ τη ζωή σου και σου δημιούργησαν μια συγκεκριμένη έλξη. Κάτι σε τράβηξε σε αυτούς και μέχρι να βρεις τι ήταν αυτό το κάτι, έβρισκες το επόμενο υποψήφιο έτερον ήμισυ και πάει λέγοντας.

Κάπως έτσι λοιπόν, πέρασαν κι άνθρωποι απ’ τη ζωή σου που το μόνο που κατάφεραν ήταν να σε πληγώσουν. Όσα καλά κι αν έκαναν, ο χαμός κι η πληγή που άφησαν πίσω ήταν τόσο μεγάλα, που επισκίασαν το οποιοδήποτε θετικό κι αν είχαν. Πολλές φορές σκεφτόσουν γιατί τους γνώρισες.

Όσοι θα σου είπαν κάποτε πως δεν πρέπει να στενοχωριέσαι για όσες φορές φας τα μούτρα σου και πως μια μέρα θα γνωρίσεις αυτόν που ψάχνεις και θα αξίζει πραγματικά, τους κορόιδευες. Δεν τους πίστεψες στιγμή, καθώς όσα έλεγαν σε σύγκριση με αυτά που είχες ζήσει, ήταν πολύ ωραία για να είναι αληθινά. Μέχρι να έρθει η μέρα που όσα σου είπαν γίνονται και γνωρίζεις επιτέλους αυτό που θέλεις.

Και τότε είναι που αλλάζουν όλα. Αυτός ο άνθρωπος, ο σωστός, έρχεται στη ζωή σου με έναν τόσο αβίαστο και φυσικό τρόπο. Δε είναι τέλειος, σε καμία περίπτωση. Έχει κι αυτός τα ελαττώματά του -όπως όλοι μας, άλλωστε. Έχει όμως και προτερήματα, από αυτά που όχι μόνο τα ζητάς και τα θέλεις από κάποιον τόσο ώστε να εκμηδενίζει όλα του τα κουσούρια, μα και που αυτομάτως τον κατατάσσουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία από όλες τις προηγούμενές σου σχέσεις.

Όταν τον γνωρίσεις, δε τον ψάχνεις και όλα γίνονται από μόνα τους. Απ’ το φλερτ μέχρι το πρώτο σας φιλί και πάει λέγοντας.

Όταν γνωρίσεις, λοιπόν, αυτόν τον άνθρωπο, μετά αναρωτιέσαι γιατί ασχολήθηκες τόσο πολύ με τους προηγούμενους. Η διαφορά μεταξύ τους παραείναι αισθητή και σε χτυπάει κατευθείαν στο νευρικό σου σύστημα. Τώρα μιλάμε για κάτι αληθινό, αυθεντικό. Τώρα μιλάμε για λόγια που λες και τα εννοείς με την ψυχή σου κι όχι με τον εγωισμό ή τον ενθουσιασμό σου. Όχι για δεύτερες σκέψεις, αμφιβολίες, κωδικοποιημενες συμπεριφορές.

Εδώ μιλάμε για ενδιαφέρον αδιαμφισβήτητο, που εκδηλώνεται καθημερινά κι απ’ τις δύο μεριές. Πράγματα που ξεστομίζετε με το που τα νιώσετε κι ας είναι νωρίς. Άλλωστε, πιο ωραίο πράγμα απ’ το να λες αυτό που νιώθεις τη στιγμή που το νιώθεις, δεν υπάρχει.

Ο νέος σου έρωτας είναι ωραίος, λοιπόν, κι ακυρώνει όλους σου τους προηγούμενους. Όχι ότι εκείνοι δεν άξιζαν ή δεν ένιωσες ποτέ κάτι μαζί τους. Απλώς σου έδιναν απανωτά σημάδια, το ένα πίσω απ’ το άλλο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πως δεν ήταν αυτό που έψαχνες, δεν ήταν οι σωστοί για σένα..

Το θέμα εδώ είναι ότι όντως τελικά όταν γνωρίσεις τον σωστό άνθρωπο τότε καταλαβαίνεις γιατί δε δούλεψε με όλους τους υπόλοιπους. Ό,τι ανασφάλεια σου δημιουργήθηκε από προηγούμενους ανθρώπους, αυτός ο σωστός άνθρωπος την διαλύει, χωρίς απαραίτητα να ξέρει το ιστορικό σου.

Δε ρίχνει την ευθύνη σε σένα για να γλυτώσει απ’ τις τύψεις, αλλά σε βάλει κάτω και σου λέει «τα σκατώσαμε κι οι δυο, έλα να βρούμε πώς θα το λύσουμε». Σε συγκινήσει με το πόσο ανθρώπινα και όμορφα σου φέρεται και σε κάνει να γελάς με το να σκέφτεσαι για ποιους ανθρώπους κάποτε υπέφερες. Για το ποιοι άνθρωποι επιχείρησαν να σε γονατίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν πρώτα εξαιτίας σου κι έπειτα εξαιτίας του.

Ναι όλα αυτά και άλλα πολλά. Αυτός που είναι ο σωστός άνθρωπος για σένα, αυτομάτως, είσαι κι εσύ ο σωστός άνθρωπος για εκείνον. Δε σε κάνει να  αμφιβάλεις για τις προθέσεις του, για τα λόγια του, δεν μασάει τα λόγια του, σε διεκδικεί, στο δείχνει, μοιράζεται τις σκέψεις του, δεν αλλάζει γνώμη. Ότι έχει να σου πει στο λέει. Σωστός άνθρωπος σημαίνει κι αληθινός, όπως κι ο έρωτας: αν δεν είναι αληθινός, τότε πώς μπορεί να είναι σε οτιδήποτε σωστός;

Τελικά είχαν δίκαιο αυτοί που έλεγαν πως όταν γνωρίσεις τον σωστό άνθρωπο αναρωτιέσαι τι έκανες τόσο καιρό με άλλους. Σε κάνει να καταλαβαίνεις γιατί δεν δούλεψε τελικά τόσο καιρό με αυτούς!!!

Και είναι η πρώτη φορά που δεν αμφιβάλλω για κάποιον…και τώρα καταλαβαίνω την διαφορά μιας υγιής σχέσης και είναι η πρώτη φορά που μοιράζομαι αυτή την όμορφη περίοδο της ζωής μου μόνο με πολύ λίγα δικά μου άτομα..μέχρι και από σας το κράτησα κρυφό..

Είναι κάτι τόσο όμορφο, που έχω ανάγκη να το κρατήσω μακριά από τους πολλούς! Πλέον έχω μάθει ένα, να κρατάω τη προσωπική μου ζωή μακριά από τους πολλούς!

Ένα μεγάλο μπράβο και σε μένα που επιβιώνω στους σημερινούς καιρούς. Έπειτα, γιατί για να γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο, σημαίνει πως έκανα υπομονή και μάλιστα μεγάλη. Περίμενα κι όταν κάτι δε μου κολλούσε ή δε σε γέμιζε, έφευγα. Και δεύτερο γιατί άνοιξα τα μάτια μου και κατάλαβα τι αξίζω..

Και τότε ναι ήρθες εσύ να καταλάβω τι είναι τελικά μια όμορφη σχέση..και γιατί έχασα τόσο καιρό με τους λάθος.

Για όσους δεν το έχετε βρεί ακόμη, υπομονή..όσο και να σας ενοχλεί η λέξη υπομονή τελικά είναι αλήθεια..Δεν το πίστευα ούτε εγώ, μέχρι που ήρθε στη ζωή μου αυτός ο άνθρωπος..

Και όσο και να ακούγεται παράξενο αυτός ο άνθρωπος ήταν στη ζωή μου εδώ και πολλά χρόνια, και εγω έκλεινα τα μάτια μου ίσως γιατί δεν ήθελα να δω, αλλά και ίσως επειδή δεν εκτιμούσα ποτέ τον εαυτό μου όσο έπρεπε, δεν με εκτιμούσα αρκετά ώστε να εκτιμήσω την όμορφη του συμπεριφορά. Ξέρεις είχα ένα ξερό κεφάλι, πήγαινα πάντα εκεί στα δύσκολα, σε αυτούς που βρωμουσαν από χιλιόμετρα ψευτιά.. Κάτι με τραβούσε στην άσχημη συμπεριφορά τους. Μέχρι που τελικά κατάλαβα ότι εγώ και μόνο εγώ ευθύνομαι για τις λάθος επιλογές μογ. Μέχρι που κατάλαβα τι τελικά αξίζω. Τότε ήταν που αποφάσισα να δώσω την ευκαιρία να γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο.. Να τον γνωρίσω πραγματικά.. Και ήταν το πιο σωστό πράγμα που έκανα. Και μετανιώνω που δεν το έκανα πιο νωρίς..

Και για όσο κρατήσει, τουλάχιστον είναι η πρώτη φορά, που κάποιος που φέρεται αληθινά, όπως μου αξίζει..Είναι η μόνη φορά που κάτι δεν βρωμάει από μακριά σαπίλα και ψευτιά.. Είναι η πρώτη φορά που δεν βασανιζομαι το μυαλό μου να καταλάβω τι σκέφτεται κάποιος.. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιλέγει εμένα χωρίς δεύτερες σκέψεις..

Λυπάμαι που τόσο καιρό δεν τον επέλεγα εγώ και επέλεγα τους λάθος.. Μέχρι που αποφάσισα να σε γνωρίσω!Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Δημιουργῆστε τὸν ἱστότοπό σας μὲ τὸ WordPress.com
Ξεκινῆστε
%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: